Ardea cinerea, Starc cenusiu

Miercuri 19 Noiembrie 2014

Starcul cenusiu (Ardea cinerea), cunoscut si sub numele de batlan, este o pasare din ordinul Ciconiiformes, familia Ardeidae.

El traieste in regiunile cu clima blanda din Europa, Asia ca si in din sudul Africii cu excepsia regiunii de coasta din sudul Namibiei. In regiunile lipsite de inghet este sedentar, iar in regiunile mai reci unde iarna ingheata apele este o pasare migratoare. Starcul cenusiu prefera regiunile de balta care sunt inconjurate de vegetatie. In ultimul timp se apropie de zonele urbane, putand fi vazut in parcurile cu lacuri.

Ardea cinerea, Starc cenusiu

Ardea cinerea, Starc cenusiu

Ardea cinerea, Starc cenusiu